Februari aanbieding: All-in makelaars courtage € 1990,- (Voor woningen tot €300.000,-)

Makelaar Roosendaal

In 7 stappen je woning verkopen

Lees hier hoe het werkt

Partners

In 7 stappen je woning verkopen

Hoe werkt het

Het begint altijd met een kennismaking en vrijblijvende waardebepaling van je woning. Uiteraard is dit kosteloos. Benieuwd wat jouw woning waard is?

Stap 1 - Woning verkopen door makelaar Roosendaal

De prijs en verkoopstrategie bepalen

Wil jij je woning verkopen? Ja, dan ben je waarschijnlijk benieuwd wat de huidige waarde van je woning is. Daar hebben wij antwoord op. Tijdens een gratis en vrijblijvende waardebepaling schatten wij de huidige waarde in.

Om tot een een zo nauwkeurig mogelijke schatting te komen, bekijken we data van de huidige markt, de locatie/ligging, bouwtechnische staat van de woning, vaste maandelijkse lasten, afwerking aan de binnen en buitenzijde en het huidige energielabel.

Op basis van deze gegevens bepalen ook een verkoopstrategie zodat we het hoogst haalbare eruit halen.

Stap 2 - Woning verkopen door makelaar Roosendaal

Promotie van jouw woning

Alleen een bord in de tuin is meestal niet voldoende om het hoogst haalbare eruit te halen. Dat doen we wel met een grootschalige promotie. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, gebruiken we landelijke kanalen. Als landelijke organisatie hebben we verschillende bewezen verkoopkanalen. Je bereikt zo letterlijk een miljoenenpubliek.

Voordat we je woning promoten, maken we een aantrekkelijke verkoopbrochure voorzien van aansprekende teksten, afbeeldingen en een digitale plattegrond.

 

Stap 3 - Woning verkopen door makelaar Roosendaal

Het perfecte plaatje

De presentatie van je huis is in aanvang het belangrijkste. Kijk maar naar jezelf, waarom ben jij ooit voor je huidige woning gevallen?

Om goed uit de verf te komen, bereiden we de presentatie goed voor. Denk hierbij aan een schoonmaak, een schroefgat dichtmaken in het plafond en een likje verf hier en daar.

Alles klaar? Dan is het tijd om het perfecte plaatje te schieten. Hiervoor schakelen we een professionele fotograaf in. Deze is gespecialiseerd in woning fotografie en schiet “het perfecte plaatje” van jouw woning. Inbegrepen in ons opstartpakket is een video en/of 360 graden foto’s.

Stap 4 - Woning verkopen door makelaar Roosendaal

De bezichtigingen

Het eerste spannende deel

De voorbereidingen zijn klaar. De advertentie machine staat aan. En nu is het wachten op de eerste aanvraag. Dat blijft hoe dan ook spannend. Want je wil natuurlijk zo snel mogelijk al tig reacties hebben. 

De bezichtigingen doen wij. Het moment van bezichtiging plannen we in overleg. En bij voorkeur zoveel mogelijk op één moment achter elkaar. Dan heb je zelf er zo min mogelijk overlast van.

Dat wij de bezichtiging doen heeft twee redenen. We weten precies wat we moeten vragen aan de kijkers. En een potentiële koper spreekt zich meestal eerder uit naar een makelaar over de bezwaren of kritische opmerkingen, want de meeste mensen willen de huidige eigenaar niet voor het hoofd stoten. En omdat ze zich niet uitspreken naar jou, weet je niet waarom iemand uiteindelijk geen of een te laag bod doet. 

Wij achterhalen precies bij een potentiële koper waarom dat ze interesse hebben in de woning. Tevens tackelen we bezwaren en geven we goede achtergrondinformatie zodat een kandidaat koper goed geïnformeerd wordt.

Uiteraard houden we je volledig op de hoogte van de bezichtigingen. En bepalen we een vervolgstrategie om de beste koper (lees: het hoogste bod) te krijgen.

Stap 5 - Woning verkopen door makelaar Roosendaal

De Onderhandeling

Het tweede spannende deel

Onderhandelen is een vak apart. Zeker wanneer het om je eigen spullen gaat. En met name je woning. De meeste mensen zijn emotioneel verbonden aan de woning en verliezen daardoor makkelijk het zakelijke doel uit het oog. Dat is normaal want dat gebeurt iedereen wel eens. Daarom doen wij de onderhandeling voor u. De onderhandeling gaat niet alleen over de prijs, maar ook de datum van overdracht, spullen ter overname, etc.

Stap 6 - Woning verkopen door makelaar Roosendaal

Ondertekening koopovereenkomst

Wanneer jij en de koper het eens zijn over de prijs, opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken, dan is er overeenstemming bereikt. De gemaakte afspraken leggen we vast in een koopovereenkomst.

We lopen de koopovereenkomst samen zorgvuldig door. Pas als alles duidelijk is voor jou en eventueel je partner, dan pas teken je de overeenkomst met je koper. De koper gaat vervolgens naar zijn/haar hypotheekverstrekker. Wij houden contact met de hypotheekverstrekker en weten daarom precies wanneer de financiering rond is. 

Als de financiering rond is, dan is je woning definitief verkocht.

Stap 7 - Woning verkopen door makelaar Roosendaal

De overdracht bij de notaris

Alle stukken zoals de koopovereenkomst en kopie paspoort/ID gaan naar de notaris. Zodra de notaris alles stukken in bezit heeft, plannen zij met ons een datum van overdracht.

De notaris zorgt voor de financiële afwikkelingen bij je huidige hypotheekverstrekker en een afrekening van de onroerende zaakbelasting en waterschapslasten.

Op de dag van levering gaan we samen met de kopende partij naar de woning voor een laatste inspectie. Bij akkoord gaan we samen naar de notaris voor de laatste handtekening en sleuteloverdracht.

Wil je ook je huis verkopen? Neem dan contact op. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Daarnaast krijg je een nauwkeurige waardebepaling.

Met vriendelijke groet,

Remco Schippers
Makelaar WitteWoning Makelaars

Je huis verkopen?

Maak alvast een afspraak voor
een gratis waardebepaling

Februari aanbieding

(Uiterlijk tot 1 maart geldig)

1990

ALL-IN Makelaars courtage

Inclusief Gratis aankoopbegeleiding nieuwe woning. Vraag uiterlijk 29 februari een waardebepaling aan.
Je woning ook op Funda
Uw woning op Pararius